ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ - ΧΑΛΚΙΔΑ , ΕΥΒΟΙΑ

Με τον σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτουμε στο Διαγνωστικό Κέντρο του Γιώργου Φ. Καραπανάγου στην Χαλκίδα, οι εξετάσεις, όπως η μαγνητική τομογραφία και η ψηφιακή μαστογραφία, γίνονται γρήγορα και έγκυρα.

Μαγνητική Τομογραφία

Μαγνητική Τομογραφία (MRI) είναι μια διαγνωστική τεχνική σάρωσης που βασίζεται στις αρχές του μαγνητικού συντονισμού. Η Μαγνητική Τομογραφία (MRI) χρησιμοποιεί ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο κυμάτων και ραδιοσυχνοτήτων να παράγει λεπτομερείς εικόνες των εσωτερικών οργάνων και ιστών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διερεύνηση σχεδόν σε κάθε μέρος του σώματος και πιο συχνά χρησιμοποιείται για να εξετάσει τον εγκέφαλο, τις αρθρώσεις και στους δίσκους της σπονδυλικής στήλης. Ο εξεταζόμενος σε μία μαγνητική τομογραφία δεν εκτίθενται σε ιοντίζουσα ακτινοβολία.

Ψηφιακή Μαστογραφία

Η μαστογραφία είναι η μέθοδος εξέτασης των μαστών με χρήση ενός συστήματος πολύ χαμηλής δόσης ακτινοβολίας. Η ψηφιακή μαστογραφία αποτελεί την τεχνολογική εξέλιξη της μεθόδου και πραγματοποιείται με τη χρήση ανιχνευτών ανάλογων με εκείνους της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής.

Αναλυτά ο εξοπλισμός που διαθέτουμε στο Διαγνωστικό Κέντρο του Γιώργου Φ. Καραπανάγου στην Χαλκίδα είναι ο εξής:

Μαγνητικός Τομογράφος Signa υψηλού μαγνητικού πεδίου 1,5 TESLA της εταιρίας GE με δυνατότητες εκτέλεσης εξειδικευμένων εξετάσεων όπως χολαγειογραφία, φασματοσκοπία και αγγειογραφία.

 

 

 

Ο τετραδιάστατος (4 D) Υπερηχοτομογράφος της εταιρίας GE LOGIQ -9 ειδικός στην απεικόνιση του μαστού, αγγείων και κοιλιακών οργάνων.

 

 

 

 

 

Ο βραβευμένος ψηφιακός μαστογράφος Selenia της εταιρίας Hologic με υψηλότερη ευκρίνεια με τις χαμηλότερες δόσεις ακτινοβολίας.

 

 

 

 

Οστεοπυκνόμετρο της εταιρείας GE Lunar DPX MD + με δυνατότητα ολόσωμης μέτρησης σε ελάχιστο χρόνο.

Ψηφιακές ακτινογραφίες και πανοραμικές (CR) σε υψηλής ανάλυσης ψηφιοποιητή της AGFA .

Το σύνολο το διαγνώσεων πραγματοποιούνται αποκλειστικά ψηφιακά σε ειδικές οθόνες με μέγιστη ανάλυση, ενώ αποθηκεύονται σε ειδικό σταθμό (PACS server) για μελλοντική σύγκριση ή επανεκτύπωση.

Προσφέρονται επίσης υπηρεσίες τηλεϊατρικής με δυνατότητα αποστολής εικόνων ή τηλεδιάγνωσης μέσω internet.

Βρείτε μας στο χάρτη